Subira Selder- Register Vaktherapeut, Drama- en speltherapeut & ouderbegeleider


Ik ben Subira Selder (1981) en ik ben werkzaam binnen mijn eigen praktijk en werkzaam in een praktijk in Sint- Michielsgestel. Ik ben woonachtig in Eindhoven met mijn man en twee mooie dochters. Het is voor mij bijzonder om samen met mijn man naast deze twee kinderen te mogen staan en ze te zien opgroeien.

 

Toen ik zelf kind was had ik al de droom om kinderen te helpen in Afrika. Afrika is uiteindelijk Nederland geworden, maar de wens om kinderen te helpen is nog steeds onveranderd.

Dat ik mijn toekomstdroom van vroeger in werkelijkheid heb gebracht, is voor mij helemaal geweldig. Hier is het woord passie zeker van toepassing.

 

Kinderen zijn voor mij echt prachtig.

In elk kind die ik in mijn praktijk krijg zie ik een bijzonder mens met een eigen puurheid die zo mooi en waardevol is.

Het geeft mij energie om met ze te werken en het vertrouwen in contact dat ik mag ontvangen van zowel de kinderen als de ouders, vind ik bijzonder mooi.


Als  therapeut ben ik de tegenspeler en rolfiguur waarin ik verschillende rollen vervul die het kind nodig heeft. Een mooier beroep is er voor mij niet.

Ik ben Vaktherapeut Drama en heb mijn voltijds opleiding voor Dramatherapie in 2004 afgerond aan de Hogeschool Utrecht.

Sinds 2005 heb ik mijn eigen therapiepraktijk, waarin ik veel ervaring heb opgedaan in therapieën, groepsworkshops en dramalessen op het speciaal-onderwijs.

Ik ben gespecialiseerd in kinderen en jongeren die kampen met psychische, sociale en emotionele problemen.

Daarbij heb ik mij middels een post-HBO studie gespecialiseerd in opvoedondersteuning waarin ik ouders kan begeleiden bij moeilijkheden die zij tegen komen in de omgang met hun kind.

Ook bied ik de mogelijkheid tot individuele begeleiding voor de ouders / verzorgers.

Subira, de therapeut

Ik heb sinds 2005 mijn eigen therapiepraktijk Kindertherapie Eindhoven.

  • Mijn specialisatie ligt bij kinderen en jongeren met psychische, sociale en emotionele problemen.
  • Ook ben ik gediplomeerd opvoedondersteuner waarin ik ouders begeleid bij moeilijkheden die zij tegen komen in de omgang met hun kind.
  • Ik ben een geregistreerd Vaktherapeut Drama en een erkend (VGZ) zorgaanbieder.
  • Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen NVDT, de FVB, de NFG en geregistreerd in de kwaliteitsregisters Register Vaktherapie en de RBCZ.

Subira Selder